Erkende opleidingen

Bij de fabricage en distributie van cosmetica is er geen plaats voor improvisatie. Heel wat ondermaatse cosmetologie-opleidingen ondermijnen de sector in België.
Daarom is het belangrijk om te weten dat u zich enkel via onderstaande opleidingen kunt specialiseren en uw competenties in de industrie kunt uitdiepen.

ULB / ULG – Specialisatie Master in de Cosmetologie

De Université Libre de Bruxelles en de Universiteit van Luik organiseren een hoogstaande cursus in de Cosmetologie in de vorm van een Specialisatie Master in de dermofarmacie en de cosmetologie. Deelnemers moeten een universitair diploma hebben in een wetenschappelijke richting (farmacie, geneeskunde, chemie of gelijkwaardig).

De cursussen zijn gespreid over één academiejaar en omvatten ook een stage in een onderneming. Verder moet ook een eindverhandeling voorgesteld worden. De cursussen zijn in het Frans en het Engels. Meer informatie: https://www.ulb.be/fr/programme/ms-cosm

VUB - Intensive Course in Dermato-Cosmetic Sciences / Safety Assessment of Cosmetics

Elk jaar organiseert de VUB (Vrije Universiteit Brussel) afwisselend een geavanceerde opleiding van één week in de cosmetische wetenschappen of over de risicobeoordeling van cosmetica.

Deze opleidingen staan open voor beroepsmensen die een universitair diploma in de cosmetologie kunnen voorleggen. Voertaal van de opleiding is het Engels. Meer informatie: https://www.dermatocosmeticcourse.eu/ 

Erasmus Hogeschool Brussel – Opleidingsmodules in de cosmetologie.

De Erasmus Hogeschool Brussel organiseert opleidingsmodules in de cosmetologie met bachelors in de wetenschappen als doelgroep. Deze opleidingen worden deels online verstrekt. Taal: Nederlands. Meer informatie op: https://www.erasmushogeschool.be/nl/opleidingen

 

Opmerking: Zonder echt gespecialiseerd te zijn, kunnen technische studies op humanioraniveau (scheikundig technicus, apothekersassistent, enz.), een Bachelordiploma (klinische scheikunde, medische biologie, enz.) of een universitair diploma (master in de wetenschappen, apothekers, ingenieurs, enz.) de weg effenen naar een technische functie in de cosmetica-industrie. Voor de beoordeling van de productveiligheid is een universitair diploma vereist.

 

 Volg Belgian Cosmetics op LinkedIn !